Au Pied de Vigne - Producten, aanbiedingen, nieuws

Nieuws

Wat is een apparthotel

20/02/2019

Een apparthotel, aparthotel of appartementenhotel zoals het ook wel genoemd wordt, wat is dat precies?

Ontdek de streek van Bouillon en verblijf in een apparthotelEen apparthotel is momenteel heel erg in. Je ziet er tal van brochures en advertenties van langskomen, maar vaak wordt vergeten even te vertellen wat het precies is. Nochtans is de naam goed gekozen. Het is inderdaad een combinatie van een appartement en een hotel.

De combinatie van appartement en hotel

Je krijgt een volledig ingericht appartement in plaats van enkel een kamer en soms ook een salon. Dat houdt in een keuken(hoek), een eetkamer, afhankelijk van de gekozen capaciteit 1 of meerdere slaapkamers, een living en soms zelfs een bureau. Tot hier het deel appartement. Daar bovenop geniet je van de faciliteiten en service die typisch zijn aan een hotel, zoals opgemaakte bedden, handdoeken, onderhoud en schoonmaak van het appartement, een ontbijtmand, de mogelijkheid tot het huren van een babykit met bedje, hoge stoel, babybadje en luierkussen, een receptie waar je terecht kunt met je vragen omtrent de omgeving, … Het aanbod van de service is heel groot, afhankelijk van je apparthotel, de periode en de locatie.

Alleen maar voordelen bij een aparthotel

Kiezen voor een apparthotel is dan ook de ideale oplossing om een bepaalde streek te bezoeken of om een onbekommerde vakantie door te brengen met kleine kinderen. Je reist namelijk licht. Je hoeft enkel maar je persoonlijke dingen mee te nemen, zoals kleding, toiletgerief, leesboeken en spelletjes voor de kinderen. Het tweede grote voordeel is, dat je jouw eigen gewoonten kunt behouden. Wil je vroeg eten? Geen probleem, je hebt je eigen keuken. Ben je een uitslaper? Het ontbijt is niet tijdsgebonden zoals in een hotel. Wil je vrienden uitnodigen? Geen probleem, je bent totaal vrij in je eigen appartement.

Prijzen afhankelijk van de duur van je verblijf

Een apparthotel is ook heel interessant voor wie een langere periode onderdak zoekt. Moet je bijvoorbeeld een langere tijd voor je beroep in een bepaalde streek verblijven of verhuis je maar is het nieuwe huis nog niet klaar, dan is een apparthotel aangeraden. Het is veel persoonlijker dan een gewoon hotel. De meeste aparthotels bieden daarbij een degressief tarief. Dat wil zeggen dat hoe langer je blijft, hoe goedkoper de prijs per dag.

Houdt deze mogelijkheid dus zeker in je achterhoofd voor je volgende vakantie of voor je volgende langere zakenreis. Apparthotels zijn er in alle regio's, in alle maten en aan alle prijzen. Interesse in een leuk apparthotel in de omgeving van Vresse-sur-Semois? Neem dan gerust contact op voor meer informatie.