Speed.be - Producten, aanbiedingen, nieuws

Nieuws

Easy Switch ID maakt veranderen van telecomoperator gemakkelijker

8 maanden geleden

Per 1 juli van dit jaar werd de procedure om van telecom operator te veranderen gereglementeerd ter bescherming van de klant. Dat betekent dat het veranderen van operator van vaste lijndiensten zoals telefoon, internet en TV en bundels waaronder ook gsm-abonnementen vallen werd vereenvoudigd.

Iedereen een eigen Easy Switch ID

Vanaf 1 juli heeft iedere klant van één van bovenvermelde producten een Easy Switch ID. Daarmee kan iedere telecom aanbieder het nodige doen om een abonnement of bundel over te brengen naar een andere telecom operator. Deze procedure werkt echter niet indien je maar een deel van je bundel elders wenst over te brengen.

Veranderen van telecomoperator wordt nu voor je gedaan

Concreet betekent dit, dat wanneer je van telecom operator wenst te veranderen, je zelf niets meer hoeft te doen. Je geeft je Easy Switch ID aan de nieuwe provider, en deze zorgt integraal voor de overdracht. De bedoeling is om problemen als dubbele facturatie, een tijdje zonder gsm of internet en dergelijke te vermijden. Dat was vroeger dikwijls wel een groot probleem.

Veranderen van provider met behoud van eigen nummer(s)

Het voordeel van deze wetgeving, is dat je ook je eigen nummer kunt behouden – zowel je vaste nummer als je gsm-nummer. Dat was in het verleden vaak een probleem. Je verandert dus wel van aanbieder en abonnement, maar je klanten, je vrienden of je familieleden weten dit zelfs niet. Sterker nog, de overname kan zodanig aansluitend gebeuren, dat je op een gegeven moment een sms krijgt dat je je nieuwe sim-kaart in je telefoon moet steken. Je bent dus enkel die hele kleine tijdspanne onbereikbaar. Je moet dit wel meedelen om zeker te zijn dat je je nummer behoudt.

Easy Swith ID werkt maar bij een pack overdracht

Wel is het zo, dat wanneer je bij verschillende telecom aanbieders zat – gsm bij de één, internet bij de ander enzovoort – dan helpt de Easy Switch ID je enkel om één enkel contract op te zeggen. Dat kun je oplossen door te kiezen voor een telecomwinkel in plaats van rechtstreeks naar een telecom aanbieder te stappen.

Een onafhankelijke telecomaanbieder helpt bij de registratie

Een telecomwinkel is dus een onafhankelijke aanbieder van meerdere providers. Zij hebben er geen voordeel uit je bij de één of bij de ander te hebben. Indien je wenst te veranderen en je abonnementen versnipperd zitten bij meerdere aanbieders, kunnen zij dat allemaal voor jou regelen. Zij zorgen er dan voor dat al de abonnementen worden ondergebracht bij de provider van je keuze.

Een onafhankelijke telecomaanbieder help bij de juiste keuze

Welke provider moet je dan kiezen? Ok, dat blijft een moeilijk verhaal. Probeer allereerst met zekerheid te weten welke provider je bij jou thuis kunt ontvangen wat gsm betreft. Doe de test met enkele vrienden, kennissen, buren. Eens je dat weet, stap je naar een onafhankelijke telecom adviseur die verschillende telecomoperatoren aanbiedt. Zij kunnen dan voor jou uitzoeken welk abonnement het voordeligst is.

Eén abonnement voor gsm, telefoon, televisie en internet de voordelen

9 maanden geleden

Een doorsnee familie met tieners heeft al snel een tiental abonnementen lopen voor de verschillende telecomartikelen in huis: digitale televisie, een Netflix abonnement, vast internet, vaste telefoon en dan een gsm voor de vader, voor de moeder, één voor de 2 tieners. Dat zijn dus al acht abonnementen ! Geen wonder dat er af en toe eens iets fout loopt met de betaling van één van de abonnementen !

Een pack met internet, televisie, telefoon en gsm is goedkoper

Dat kan nochtans veel gemakkerlijker, en waarschijnlijk ook veel goedkoper! De meeste providers in ons land bieden namelijk interessante pakketten aan, met kortingen al naargelang het aantal producten dat er in het pakket komen te zitten.

Een voorbeeld: Stel een basisabonnement voor vaste telefoon en TV bij Proximus komt op 37,75 euro. Een abonnement voor internet komt op 27,50 euro. Als je die 2 bij elkaar optelt, kom je op 62,25 euro. Echter, een pack met deze 3 dingen komt op 47 euro (Prijzen kunnen verschillen, bekijk de website voor de juiste promoties). Ook als je er internet en de verschillende gsm's aan toevoegt krijg je fixe kortingen. Vaak zijn de installatiekosten gratis. Het is dus echt veel interessanter alle verschillende abonnementen onder te brengen bij éénzelfde provider.

Welke telecomprovider moet je kiezen ?

Om juist te kiezen met welke telecomprovider je in zee gaat, raden we aan om contact op te nemen met een onafhankelijke aanbieder van allerlei verschillende operatoren. Zij zijn de aangewezen persoon om een neutrale test uit te voeren van de bereikbaarheid bij jou thuis. Dat is heel belangrijk om te weten, niets is zo storen als naar buiten moeten hollen bij ieder telefoontje op de gsm.

Welk telecomabonnement voor welk lid in een gezin ?

Dat is een vraag die men zich vooral bij de gsm-abonnementen moet stellen, de ene gebruiker van het gezin heeft heel andere gewoonten dan de andere. Veel of weinig bellen, overdag of na 17h, veel of weinig sms'en, wel of geen internet, … Ook die vragenstukken worden snel opgelost door een onafhankelijke aanbieder van meerdere operatoren. Zij zijn in staat snel en grondig de verschillende mogelijke formules met elkaar te vergelijken.

Hoe kun je alle telecomabonnementen onder één formule onderbrengen ?

Blijft alleen nog het administratieve probleem, het opzeggen van sommige abonnementen om ze onder te kunnen brengen bij één provider. En ook hier is er geen probleem. Je onafhankelijke telecomadviseur zorgt voor de opzeg van de lopende abonnementen en de overname de die abonnementen bij een andere provider. Je hoeft zelf dus niet meer te doen! Je behoudt zelfs je eigen nummer.

Veel voordelen met alle abonnementen voor telecom in één pack

Alleen maar voordelen dus door alle abonnementen bij één provider onder te brengen. Na deze stappen, volgt één enkele factuur per maand. Op die manier is er nooit meer stress of alle abonnementen wel betaald zijn geweest.